«بهمن صناعي» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با اشاره به اينکه تهران پيش از اين نيز يکبار در سال ۱۳۳۶ اين ميزان گرماي هوا را تجربه کرده افزود: روندي که گرماي هواي تهران طي اوايل ماه جاري طي کرد به رکوردي که پيش از اين در سال ۱۳۳۶ يعني ۴۲ درجه سانتيگراد بالاي صفر ثبت شده بود رسيد.

رئيس سازمان هوا‌شناسي کشور با بيان اينکه گرماي فعلي هواي کشور ارتباط مستقيمي با بارش‌هاي سال زراعي امسال دارد، گفت: وضعيت بارندگي کشور در طول سال زراعي جاري که از مهرماه سال گذشته تا به حال بوده بدين شکل است که در هفت استان شامل آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، زنجان، اردبيل، قزوين، همدان، کرمانشاه و کردستان ميزان بارش بيش از حد نرمال بوده است.

بر اين اساس در ۱۵ استان شامل لرستان، خراسان شمالي، گلستان، چهارمحال و بختياري، ايلام، سيستان و بلوچستان، مرکزي، خوزستان، اصفهان، تهران، سمنان، کهگيلويه و بويراحمد، مازندران، گيلان و خراسان رضوي در حد نرمال بوده است.

همچنين در هفت استان نيز ميزان بارش‌ها کمتر از حد نرمال بوده که در اين بين استان‌هاي قم و هرمزگان جزو کم بارش‌ترين استان‌هاي کشور بوده‌اند.

رئيس سازمان هوا‌شناسي کشور اضافه‌کرد: بررسي ميزان بارندگي در سال زراعي جاري حاکي از آن است که بارش‌ها نسبت به سال پيش از آن ۱۲ درصد افزايش داشته است اما نسبت به ميانگين بلند مدت حدود دو درصد کاهش داشته است که همين مسئله يکي از دلايل افزايش دما است.

اين مسوول در مورد وضعيت هوا در استان‌هاي شمالي کشور گفت: در استان‌هاي شمالي شرايط متفاوت است به اين معني که دماي هوا بسيار پايين‌تر از استان‌هايي است که گرماي آن‌ها از حد نرمال فرا‌تر رفته اما در مقابل رطوبت در اين استان‌ها افزايش يافته است.

«صناعي» با بيان اينکه دماي هوا به تدريج از نيمه اول شهريور روند رو به کاهشي را دنبال مي‌کند، افزود: افزايش کنوني گرما تنها منحصر به ايران نيست بلکه کل دنيا اکنون با چنين پديده‌اي مواجه است که از جمله دلايل بروز آن افزايش جميعت، کمبود آب و باران و خشک شدن جنگ‌ها و مراتع و تبديل شدن آن‌ها به بيابان است.

او در پاسخ به اينکه آيا اکنون دماي هوا در استان‌هاي جنوبي در شرايط هشدار قرار دارد، گفت: چنانچه شاخص حرارتي که ترکيبي از دما و رطوبت است بالا‌تر از ۷۰ درجه سانتيگراد باشد به اين معني که نسبت بين گرماي هوا و رطوبت متوازن نباشد وضعيت هوا در شرايط سخت قرار مي‌گيرد.

رئيس سازمان هوا‌شناسي کشور تصريح‌کرد: با توجه به شاخص حرارتي نمي‌توان گفت وضعيت هواي کشور در حالت هشدار قرار دارد اما از سوي ديگر بايد به اين نکته نيز توجه کرد که به موازات افزايش دما مصرف سرانه آب و انرژي نيز در کشور به ميزان قابل توجهي افزايش مي‌يابد که مجموع اين شرايط، وضعيت سختي را براي مردم بوجود مي‌آورد و در واقع تصميم مديران کشور نيز بر مبناي چنين وضعيتي اتخاذ شده است.

«صناعي» در پاسخ به اينکه گزارش‌هاي سازمان هوا‌شناسي از وضعيت هواي کشور تا چه اندازه مبتني بر واقعيت است گفت: هيچ ملاحظاتي در اعلام وضعيت هواي کشور وجود ندارد، در واقع اين سازمان بر اساس واقعيت دماي هواي کشور را به ستاد بحران کشور اعلام مي‌کند و اين ستاد است که با توجه به ميزان آسيب‌پذيري مردم درباره وضع موجود تصميم مي‌گيرد.

به گفته رئيس سازمان هوا‌شناسي، مقايسه دماي هوا در کل دنيا تابع شرايط استانداردي است و تبادل گزارش‌هاي هوا‌شناسي ارتباطي با مرزهاي جغرافيايي و منطقه‌اي ندارد. در واقع براي اينکه بتوانيم وضعيت آب و هواي کشور را با دنيا مقايسه کنيم بايد مبنا و معيار ارزيابي‌ها يکسان باشد.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 139005222